Meest gezocht


Mijn profiel

Je vindt hier je persoonsgegevens en contactgegevens.
Bekijk je profiel.


Dekkingsgraad

De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds UWV genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de actuele dekkingsgraad.


Partner- en wezenpensioen

Overlijd je als je nog pensioen opbouwt? Dan krijgt je partner partnerpensioen en krijgen je kinderen wezenpensioen.
Lees meer over partner- en wezenpensioen.


Mijn pensioenpost

Bekijk digitaal de post over je pensioen.
Bekijk je pensioenpost.


Nieuws

Lees hier het nieuws over Pensioenfonds UWV
Nieuws lezen.

Zoeken

Hoog/laag pensioen

Je kunt je pensioen in hoogte laten variëren. Dit houdt in dat je eerst een periode een hogere uitkering ontvangt en daarna levenslang een lagere uitkering.

Als je hiervoor kiest duurt de periode van de hogere uitkering minimaal 1 jaar en maximaal 10 jaar. Voor het partnerpensioen heeft deze keuze geen gevolgen.

Voorbeeld: het ouderdomspensioen met een ingangsdatum 67 jaar wordt als volgt verhoogd

  • Bij de keuze voor 5 jaar een hogere uitkering, ontvang je de eerste 5 jaar 122% van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen. Na 5 jaar wordt het bedrag verlaagd tot 91,50% (is 75% van het verhoogde bedrag) van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen.
  • Bij de keuze voor 10 jaar een hogere uitkering, ontvang je de eerste 10 jaar 114% van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen. Na 10 jaar wordt het bedrag verlaagd tot 85,50% (is 75% van het verhoogde bedrag) van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen.

Voorbeeld: het ouderdomspensioen met een ingangsdatum 65 jaar wordt als volgt verhoogd

  • Bij de keuze voor 5 jaar een hogere uitkering, ontvang je de eerste 5 jaar 123% van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen. Na 5 jaar wordt het bedrag verlaagd tot 92,25% (is 75% van het verhoogde bedrag) van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen.
  • Bij de keuze voor 10 jaar een hogere uitkering, ontvang je de eerste 10 jaar 115% van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen. Na 10 jaar wordt het bedrag verlaagd tot 86,25%  (is 75% van het verhoogde bedrag) van het oorspronkelijk vastgestelde pensioen.