Pensioen3daagse: wat weet jij over het nabestaandenpensioen?

dinsdag, november 5, 2019

Pensioen3daagse: wat weet jij over het nabestaandenpensioen?
Je pensioen is het hele jaar actueel. Of je nu 22 bent of 63-en-half, je moet jezelf voorbereiden op later. Wil je eerder stoppen met werken? En zo ja, wat betekent dat financieel? Of wat gebeurt er als je juist gaat doorwerken. Vragen die altijd actueel zijn. En af en toe moet je daarop worden gewezen. Zoals nu, tijdens de Pensioen3daagse 2019.

De vraag die dit jaar tijdens de Pensioen3daagse centraal staat, is ‘Wat weet jij over het nabestaandenpensioen?’

Vier op de tien Nederlanders denken ten onrechte dat de uitkering die de partner ontvangt wanneer men zelf komt te overlijden vóór de pensioendatum gelijk is aan 70% van het laatst verdiende salaris. Eén op de acht Nederlanders schat het beter in en denkt dat de uitkering ongeveer 50% van het laatst verdiende salaris is. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen dat wegvalt, kan het totaalinkomen van de achterblijvers fors dalen. Zeker als er geen regeling voor nabestaandenpensioen aanwezig is. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in  geldzaken dat is uitgevoerd onder een representatieve steekproef van ruim 1.000 Nederlanders (30 t/m 67 jaar) werkend in loondienst en uit berekeningen door het Nibud.

Weten hoe het bij jou zit? Bekijk dan de krasboom die het Pensioenfonds UWV speciaal voor de Pensioen3daagse heeft gemaakt.

Hoi