Pensioenfonds UWV 10 plaatsen gestegen op VBDO-benchmark ‘Verantwoord beleggen’

donderdag, oktober 17, 2019

Pensioenfonds UWV is 10 plaatsen gestegen in de jaarlijkse benchmark ‘Verantwoord beleggen’ van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het pensioenfonds staat nu op de 30ste positie.

De jaarlijkse benchmark van de VBDO beoordeelt het verantwoord beleggingsbeleid van de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland. Die zijn samen verantwoordelijk voor een beheerd vermogen van meer dan € 1.230 miljard. Pensioenfonds UWV steeg van de 40ste naar de 30ste positie.

Sterke verbetering op beleid

Voor de benchmark kreeg ieder fonds een lijst met in totaal 50 vragen verdeeld in 4 categorieën; bestuur, beleid, implementatie en verantwoording. Pensioenfonds UWV scoorde vergeleken met 2018 veel beter in de categorie ‘beleid’. Dit heeft alles te maken met het feit dat het pensioenfonds in 2019 het beleid voor maatschappelijk verantwoord beleggen 2019-2021 heeft vastgesteld.

Het kan nog beter

Pensioenfonds UWV is tevreden met de stijging, maar het kan nog beter. Het pensioenfonds gaat bijvoorbeeld kijken naar het stemgedrag op aandeelhoudersvergaderingen en naar het uitoefenen van invloed op de besluiten van bedrijven waarin het fonds belegt.

Wilt u meer weten over het beleggingsbeleid van Pensioenfonds UWV? Bekijk dan de speciale pagina’s over maatschappelijk verantwoord beleggen.

Meer weten over de benchmark? Bekijk dan het hele rapport van de VBDO (pdf).

Hoi