Meest gezocht


Mijn profiel

Je vindt hier je persoonsgegevens en contactgegevens.
Bekijk je profiel.


Dekkingsgraad

De dekkingsgraad laat zien of Pensioenfonds UWV genoeg geld heeft om alle pensioenen nu en in de toekomst te betalen.
Bekijk de actuele dekkingsgraad.


Partner- en wezenpensioen

Overlijd je als je nog pensioen opbouwt? Dan krijgt je partner partnerpensioen en krijgen je kinderen wezenpensioen.
Lees meer over partner- en wezenpensioen.


Mijn pensioenpost

Bekijk digitaal de post over je pensioen.
Bekijk je pensioenpost.


Nieuws

Lees hier het nieuws over Pensioenfonds UWV
Nieuws lezen.

Zoeken

Vanaf 1 januari 2019: al het ouderdomspensioen op 67 jaar

04-10-2018

Op verzoek van UWV rekent Pensioenfonds UWV per 1 januari 2019 de ouderdomspensioenen om, naar één ouderdomspensioen op 67 jaar. Het is een administratieve aanpassing want deelnemers bepalen nog steeds zélf, wanneer ze precies met pensioen gaan.

Wat rekenen we dan om?
Sinds 2014 gaat het pensioen van deelnemers standaard in op 67 jaar. Daarvoor was dat 65 jaar. Een groot deel van onze deelnemers heeft dus 2 potjes met ouderdomspensioen:

  • Een potje ouderdomspensioen dat standaard ingaat op 65 jaar en
  • Een potje ouderdomspensioen dat standaard ingaat op 67 jaar.

Vanaf 1 januari 2019 gaat al het ouderdomspensioen in op 67 jaar. Deelnemers hebben dan 1 potje met ouderdomspensioen. Dat is dus een stuk overzichtelijker.

Langer doorwerken of eerder stoppen?
Het pensioen gaat vanaf 1 januari 2019 dus standaard in op 67 jaar. Dat wil niet zeggen dat je pas met pensioen kan op je 67ste. Je kan je pensioen nog altijd éérder of láter laten ingaan. Dat was zo, en dat blijft zo. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld nog steeds kiezen voor 65 jaar, of 63 óf de AOW leeftijd.

Bovendien rekenen we het prépensioen niet om. Deelnemers die prepensioen hebben kunnen dat nog steeds in laten gaan op 62 jaar.

Geen verlies!
Het is voor deelnemers belangrijk om te weten dat zij door deze omrekening niet minder pensioen krijgen. De omrekening is neutraal en werkt precies hetzelfde als wanneer een deelnemer zelf zijn pensioen zou uitstellen. Door de omrekening van het pensioen van 65 jaar naar 67 jaar wordt het jaarlijks pensioen zelfs hoger.

Later meer informatie
Tegen het einde van het jaar krijgen deelnemers een brief met een persoonlijk overzicht waarop zij precies kunnen zien hoe wij het pensioen omrekenen. In die brief worden deelnemers ook uitgenodigd om een webinar te bezoeken waar precies wordt uitgelegd waarom en hoe de omrekening van het pensioen wordt gedaan.

Vragen?
Je kan je vraag stellen door een e-mail te sturen naar pensioendesk@tkppensioen.nl. Vermeld daarbij wel je pensioennummer. Je kan ook telefonisch contact met ons opnemen via: 050 582 79 77. Je kan ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Als je belt, houd dan je pensioennummer bij de hand. Wij kunnen je dan sneller van dienst zijn.