Overslaan en naar inhoud gaan

Hoe jullie denken over risico

Gepubliceerd op:

Wij waren benieuwd hoe je denkt over risico bij het beleggen van je pensioen. Daarom stelden we je een aantal vragen. Hoeveel risico kan en wil je nemen? Als we dat weten, kunnen we de juiste keuzes maken. De resultaten zijn nu bekend.  

De uitkomsten

Wie de uitkomsten van het onderzoek bekijkt, ziet dat deelnemers van Pensioenfonds UWV minder risico’s willen nemen dan de gemiddelde Nederlander. Dat geldt zowel voor de werkenden als voor de gepensioneerden. Dus voor zowel de oudere deelnemers als voor de jongeren. Die laatste groep durft overigens iets makkelijker in risicovollere financiële producten zoals aandelen te stappen.
Na dit onderzoek praten we graag met jullie verder over dit onderwerp. Om verder de diepte in te kunnen gaan, doen we dat in kleine groepen of panels. Dat doen we op korte termijn.  

Waarom dit onderzoek? 

Wij beleggen jouw pensioen(premies) zodat jij een zo goed mogelijk pensioen hebt. We willen graag weten hoe jij denkt over het beleggen van je pensioen. Dat is ook belangrijk omdat we nieuwe regels voor pensioen krijgen in Nederland. En er daarom ook een nieuwe pensioenregeling komt bij UWV.  Bij Pensioenfonds UWV onderzoeken we elke 3 jaar hoeveel risico onze deelnemers willen nemen.  De resultaten gebruiken we onder andere om het beleggingsbeleid te bepalen.

Benieuwd naar de uitkomsten? We hebben ze overzichtelijk op een rij gezet.