Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad april 2022


Eind april 2022 is onze beleidsdekkingsgraad gestegen naar 110,3% (maart 109,1%). Onze actuele dekkingsgraad is eind april 121,1% (maart: 116,5%).

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ naar Tweede Kamer


Gisteren is het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ naar de Tweede Kamer gestuurd. In het wetsvoorstel zijn meer details uitgewerkt van het Pensioenakkoord dat het kabinet, werkgevers en werknemers in 2019 hebben afgesproken. Na akkoord van de Tweede Kamer gaat het wetsvoorstel naar de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet begin 2023 ingaat.

Lees meer

Een nieuwe keuze: een bedrag ineens op je pensioendatum


Één van de wijzigingen die horen bij het nieuwe pensioenstelsel is “bedrag ineens”. Vanaf 2023 kun je ervoor kiezen om 10% van je pensioen in één keer op te nemen. Als “bedrag ineens” op het moment dat je met pensioen gaat. Dit geld kun je gebruiken voor wat je maar wilt. Dat kan natuurlijk aantrekkelijk zijn. Je kunt een deel van je hypotheek aflossen, een verbouwing betalen, een reis maken, of studeren. Maar er zitten aan dit bedrag ineens ook een paar haken en ogen. Hieronder lees je er meer over.

Lees meer

Resultaat onderzoek 2021: Vertrouwen blijft hoog en mooie rapportcijfers


Elk jaar vragen we naar jullie vertrouwen in pensioenfonds UWV. We vragen jullie ook wat jullie vinden van onze communicatie. We vergelijken elk jaar de scores met die van het jaar daarvoor. Dit jaar is het vertrouwen rond de 90%. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Lees meer

We houden veel ballen in de lucht


Het zijn roerige tijden. Allereerst is er een oorlog op ons continent. Dat is verschrikkelijk en voor niemand goed. Ook als pensioenfonds moeten we ons daartoe verhouden. En we zaten al in een tijd van verandering. Ik zal een paar belangrijke zaken met jullie doornemen.

Lees meer

Meer artikelen lezen?

Bekijk eerdere nieuwsberichten