Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe planning voor overgang nieuwe regels voor pensioen

Gepubliceerd op:

Vorig jaar zijn de nieuwe regels voor pensioen in Nederland ingegaan. Pensioenfonds UWV krijgt daarom een nieuwe pensioenregeling. We hebben daarvoor de tijd tot 1 januari 2028. Tot nu toe verwachtten we dat de nieuwe regeling in kon gaan per 1 januari 2026. Maar we moeten opnieuw naar de planning kijken. Dit is in overleg met de sociale partners (de werkgever UWV en de vakbonden) zo afgesproken.

Waarom blijkt nu dat de planning niet haalbaar is?

We hebben de oorspronkelijke planning meer dan een jaar geleden met elkaar gemaakt. Maar na een evaluatie blijkt dat deze planning onvoldoende voordelen heeft ten opzichte van een planning waarbij we op 1 januari 2027 of 1 januari 2028 overgaan naar de nieuwe regels. Bovendien is de overgang naar de nieuwe regels voor pensioen erg ingewikkeld. Er moet veel gebeuren. De belangen zijn groot, het gaat immers om het pensioen van alle UWV’ers en oud-UWV’ers.

We (de vakbonden, de werkgever UWV en wij als pensioenfonds) vinden het heel belangrijk dat de overgang zorgvuldig gebeurt. We zijn nu samen tot de conclusie gekomen dat we die zorgvuldigheid met de oorspronkelijke planning niet kunnen waarmaken. Daarom kijken we gezamenlijk naar de beste optie voor de overgang naar de nieuwe regels.

Het heeft geen gevolgen voor jou

Dit alles heeft geen directe gevolgen voor je, behalve dat je pensioen later over gaat naar de nieuwe regels voor pensioen.

De volgende stappen

De stappen die we de komende tijd moeten nemen, blijven hetzelfde. We hebben er nu alleen iets meer tijd voor. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief. Verder vind je alle informatie over de nieuwe regels voor pensioen op onze website.