Overslaan en naar inhoud gaan

Ook verhoging van de pensioenen in 2023

Gepubliceerd op:

Wij verhogen de pensioenen van de werknemers van UWV per 1 januari 2023 met 2,7%. De pensioenen van ex-werknemers en onze gepensioneerden gaan met 7,5% omhoog. We kunnen dit doen omdat onze financiële positie goed genoeg is. En omdat de regels voor verhogen tijdelijk zijn versoepeld. Volgens ons pensioenreglement, waar wij ons aan moeten houden, is dit de maximale verhoging die wij op dit moment mogen geven.

Welke verhoging krijg je in 2023?

Kies het pensioen dat je krijgt of opbouwt bij Pensioenfonds UWV (op 1 januari 2023) :
 

Je bouwt pensioen op als werknemer van UWVJouw pensioen wordt met ingang van 1 januari 2023 verhoogd met 2,7%
Je ontvangt een pensioenuitkeringJouw pensioen wordt met ingang van 1 januari 2023 verhoogd met 7,5%
Je bent gestopt met pensioen opbouwen bij Pensioenfonds UWV, maar je bent nog niet met pensioenJouw pensioen wordt met ingang van 1 januari 2023 verhoogd met 7,5%

Vanwaar de verschillen in percentages?

Je ziet dat de pensioenen van de werknemers van UWV met 2,7% worden verhoogd. Die verhoging is gebaseerd op de loonstijging bij UWV over de periode tussen 1 oktober 2021 en 1 oktober 2022. De verhoging van de gepensioneerden en ex-werknemers van UWV (7,5%) is gebaseerd op de stijging van de prijzen over dezelfde periode. Het is de maximale verhoging die we volgens het  pensioenreglement mogen geven. De inhoud van het pensioenreglement is bepaald door cao-partijen. 

Pensioenen ook in 2022 al omhoog

We lieten je eerder al weten dat we de pensioenen ook in 2022 (maximaal) konden verhogen. Die verhoging ontvang je voor het einde van het jaar.

Zien wat deze verhoging voor jouw pensioen betekent

Als je vanaf begin maart inlogt op jouw persoonlijke pagina kan je zien wat de verhoging betekent voor je pensioen. Ontvang je pensioen van Pensioenfonds UWV? Dan zie je het nieuwe pensioenbedrag ook binnenkort ook op onze website.

Meer weten? Lees dan onze uitgebreide toelichting.