Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioenfonds UWV verkoopt zo snel mogelijk laatste beleggingen in Rusland

Gepubliceerd op:

Met het binnenvallen van Oekraïne door Rusland is een vreselijke situatie in Oekraïne ontstaan. Deze raakt de hele wereld, direct of indirect. Dat geldt natuurlijk allereerst voor de inwoners van Oekraïne, maar ook voor familieleden van Oekraïners die in Nederland wonen. Pensioenfonds UWV leeft erg met hen mee. We kunnen ons voorstellen dat het jou ook bezighoudt. Ons in ieder geval wel.

Invloed op pensioen

Pensioenfonds UWV had voor de Russische inval nog maar een zeer kleine hoeveelheid beleggingen in Rusland. Dit komt doordat wij de olie- en gassector uitsluiten en gebruik maken van ESG benchmarks. Wat overblijft is een handvol Russische bedrijven die (nog) niet op de sanctielijst staan (0,06% van het belegd vermogen). Pensioenfonds UWV verkoopt deze beleggingen zodra de mogelijkheid zich voordoet. We belegden al niet in Russische staatsobligaties en zullen vasthouden aan dat beleid.

Deze oorlog vraagt ons om waakzaamheid. We zijn dan ook extra scherp op welke invloed de situatie tussen Oekraïne en Rusland heeft op ons pensioenfonds en jouw pensioen (denk hierbij ook aan cybersecurity). We houden je op de hoogte als er iets veranderd. Houdt daarvoor onze website en digitale nieuwsbrieven in de gaten.