Overslaan en naar inhoud gaan

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang op de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn. Dit was 2027.

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra tijd

Pensioenfondsen krijgen een jaar extra voor de overgang naar de nieuwe regels. Dit heeft minister Schouten toegezegd aan de Eerste Kamer. De nieuwe pensioenregelingen moeten er nu uiterlijk op 1 januari 2028 zijn. Dit was 2027.

We zijn al begonnen met de voorbereidingen

Vanaf 1 juli 2023 maken de werkgevers- en werknemersorganisaties afspraken over de overstap naar een nieuwe pensioenregeling voor Pensioenfonds UWV. We zijn al begonnen met de voorbereidingen. We verwachten niet dat we het extra jaar nodig hebben en willen nog steeds in januari 2026 klaar zijn.

Er verandert nu nog niets voor jou

Voor jou verandert er voorlopig niets. Dat gebeurt pas als de nieuwe pensioenregeling ingaat, dus waarschijnlijk in 2026. Natuurlijk houden we je op de hoogte. En we geven je inzicht in de verschillen tussen je oude en je nieuwe pensioen.

Wil je weten wat er tot nu toe is gebeurd en hoe de planning er verder uitziet? Bekijk dan onze themapagina over het nieuwe pensioenstelsel.