Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwsarchief

Het nieuwe Pensioen&U magazine is uit!


Lees nu het nieuwe Pensioen&U-magazine!

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ naar Tweede Kamer


Gisteren is het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ naar de Tweede Kamer gestuurd. In het wetsvoorstel zijn meer details uitgewerkt van het Pensioenakkoord dat het kabinet, werkgevers en werknemers in 2019 hebben afgesproken. Na akkoord van de Tweede Kamer gaat het wetsvoorstel naar de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet begin 2023 ingaat.

Lees meer

Een nieuwe keuze: een bedrag ineens op je pensioendatum


Één van de wijzigingen die horen bij het nieuwe pensioenstelsel is “bedrag ineens”. Vanaf 2023 kun je ervoor kiezen om 10% van je pensioen in één keer op te nemen. Als “bedrag ineens” op het moment dat je met pensioen gaat. Dit geld kun je gebruiken voor wat je maar wilt. Dat kan natuurlijk aantrekkelijk zijn. Je kunt een deel van je hypotheek aflossen, een verbouwing betalen, een reis maken, of studeren. Maar er zitten aan dit bedrag ineens ook een paar haken en ogen. Hieronder lees je er meer over.

Lees meer

Resultaat onderzoek 2021: Vertrouwen blijft hoog en mooie rapportcijfers


Elk jaar vragen we naar jullie vertrouwen in pensioenfonds UWV. We vragen jullie ook wat jullie vinden van onze communicatie. We vergelijken elk jaar de scores met die van het jaar daarvoor. Dit jaar is het vertrouwen rond de 90%. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Lees meer

We houden veel ballen in de lucht


Het zijn roerige tijden. Allereerst is er een oorlog op ons continent. Dat is verschrikkelijk en voor niemand goed. Ook als pensioenfonds moeten we ons daartoe verhouden. En we zaten al in een tijd van verandering. Ik zal een paar belangrijke zaken met jullie doornemen.

Lees meer

Pensioenfonds UWV verkoopt zo snel mogelijk laatste beleggingen in Rusland


Pensioenfonds UWV verkoopt beleggingen van Russische bedrijven zodra de mogelijkheid zich voordoet. We belegden al niet in Russische staatsobligaties en zullen vasthouden aan dat beleid.

Lees meer

Ook in 2022 is de pensioenopbouw maximaal


De pensioenopbouw in 2022 blijft wederom maximaal. De premie in 2022 gaat naar 22,7%. Dat hebben cao-partijen deze week met elkaar afgesproken.

Lees meer

Nog geen verhoging van pensioen in 2022


Het verhogen van pensioenen in 2022 is op dit moment in het nieuws. Dit heet ook wel indexeren. Voor heel veel Nederlanders (nog werkend of al gepensioneerd) zijn de pensioenen al lange tijd niet verhoogd met een toeslag. Terwijl de prijzen wel stijgen. Dat is ook bij Pensioenfonds UWV het geval.

Lees meer

Verkiezingsuitslag Verantwoordingsorgaan bekend


De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend! UWV collega’s en gepensioneerden hebben hun stem uitgebracht voor de verkiezingen van leden voor het verantwoordingsorgaan.

Lees meer

Verkiezingen verantwoordingsorgaan: stem nu!


Vanaf 11 november kun je stemmen op de kandidaat van jouw keuze. Wie mag er van jou in het verantwoordingsorgaan komen? Breng je stem uit!

Lees meer