Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwsarchief

Onze campagne ‘Heeft jouw partner straks genoeg’ wint een prijs!

Gepubliceerd op:

Onze campagne ‘Heeft jouw partner straks genoeg’, heeft een prijs gewonnen: de PensioenWegwijzer. Dit is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een organisatie die iets vernieuwends bedenkt om pensioen makkelijker te maken.

Lees meer

U kunt nu meedoen aan het onderzoek

Gepubliceerd op:

Vanochtend hebben wij een mail gestuurd met een uitnodiging. Maar, het onderzoek stond per ongeluk nog niet open. Excuus daarvoor. Nu staat het onderzoek wel open en kunt u gewoon meedoen. Heeft u geen mail ontvangen? Dan ontvangt u volgende week een brief met de uitnodiging.

Lees meer

Campagne over nieuwe regels voor pensioen gestart

Gepubliceerd op:

Samen met de sociale partners hebben we de komende jaren de tijd om de nieuwe regels voor pensioen in te voeren. Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenfondsen voldoen aan de nieuwe regels. Lees hoever we zijn.

Lees meer

Hoe jullie denken over risico

Gepubliceerd op:

Wij waren benieuwd hoe je denkt over risico bij het beleggen van je pensioen. Daarom stelden we je een aantal vragen. Hoeveel risico kan en wil je nemen? Als we dat weten, kunnen we de juiste keuzes maken. De resultaten zijn nu bekend.

Lees meer

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang op de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn. Dit was 2027.

Lees meer

2023: pensioenpremie stijgt, opbouwpercentage blijft gelijk

Gepubliceerd op:

De pensioenpremie stijgt in 2023 naar 22,9% (in 2022: 22,7%). Deze verhoging is nodig om in 2023 1,738% pensioen te blijven opbouwen.

Lees meer

Ook verhoging van de pensioenen in 2023

Gepubliceerd op:

Wij verhogen de pensioenen van de werknemers van UWV per 1 januari 2023 met 2,7%. De pensioenen van onze gepensioneerden gaan met 7,5% omhoog. We kunnen dit doen omdat onze financiële positie goed genoeg is. En omdat de regels voor verhogen tijdelijk zijn versoepeld.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later

Gepubliceerd op:

Rond 23 januari 2023 krijg je je pensioen uitbetaald. Normaal krijg je rond die datum ook je jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijg je deze documenten iets later dan je van ons gewend bent.

Lees meer

Goed nieuws: Pensioenfonds UWV verhoogt de pensioenen maximaal

Gepubliceerd op:

We hebben goed nieuws: we mogen jouw pensioen verhogen. We kunnen dit doen omdat onze financiële positie goed genoeg is. En omdat de regels voor verhogen tijdelijk zijn versoepeld.

Lees meer

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023

Gepubliceerd op:

Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer