Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwsarchief

Hoe jullie denken over risico

Gepubliceerd op:

Wij waren benieuwd hoe je denkt over risico bij het beleggen van je pensioen. Daarom stelden we je een aantal vragen. Hoeveel risico kan en wil je nemen? Als we dat weten, kunnen we de juiste keuzes maken. De resultaten zijn nu bekend.

Lees meer

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. Eerste Kamer akkoord

Gepubliceerd op:

De Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023. De Eerste Kamer heeft hiervoor op 30 mei het wetsvoorstel aangenomen. Vanaf 1 juli 2023 kunnen pensioenfondsen zich verder voorbereiden op de overgang op de nieuwe regels voor pensioen. Op 1 januari 2028 moeten de nieuwe pensioenregelingen klaar zijn. Dit was 2027.

Lees meer

2023: pensioenpremie stijgt, opbouwpercentage blijft gelijk

Gepubliceerd op:

De pensioenpremie stijgt in 2023 naar 22,9% (in 2022: 22,7%). Deze verhoging is nodig om in 2023 1,738% pensioen te blijven opbouwen.

Lees meer

Ook verhoging van de pensioenen in 2023

Gepubliceerd op:

Wij verhogen de pensioenen van de werknemers van UWV per 1 januari 2023 met 2,7%. De pensioenen van onze gepensioneerden gaan met 7,5% omhoog. We kunnen dit doen omdat onze financiële positie goed genoeg is. En omdat de regels voor verhogen tijdelijk zijn versoepeld.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later

Gepubliceerd op:

Rond 23 januari 2023 krijg je je pensioen uitbetaald. Normaal krijg je rond die datum ook je jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijg je deze documenten iets later dan je van ons gewend bent.

Lees meer

Goed nieuws: Pensioenfonds UWV verhoogt de pensioenen maximaal

Gepubliceerd op:

We hebben goed nieuws: we mogen jouw pensioen verhogen. We kunnen dit doen omdat onze financiële positie goed genoeg is. En omdat de regels voor verhogen tijdelijk zijn versoepeld.

Lees meer

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023

Gepubliceerd op:

Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer

Update over het verhogen van pensioenen

Gepubliceerd op:

Lees hier de korte update over het verhogen van de pensioenen in 2022.

Lees meer

Heeft jouw partner straks genoeg?

Gepubliceerd op:

Partnerpensioen is belangrijk. Jij wilt je partner goed achterlaten als je komt te overlijden. Maar hoeveel krijgt jouw partner eigenlijk? En is dat straks genoeg?

Lees meer

De dekkingsgraad stijgt - wat betekent dit voor (de verhoging van) je pensioen?

Gepubliceerd op:

Onze financiële positie is in mei weer verbeterd. Onze actuele dekkingsgraad was eind mei 122,6%. Eind maart was dat nog 116,3%. De beleidsdekkingsgraad steeg van 110,3% naar 111,6%. Wat betekent dit voor jouw pensioen?

Lees meer