Overslaan en naar inhoud gaan

Beleggingsbeleid

Je wilt weten waarom we beleggen met jouw premie. En hoe we beleggen. Het antwoord is: beleggen is nodig voor een goed pensioen. In ons beleggingsplan lees je hoe we beleggen en waarin we beleggen.

Beleggen is nodig voor een goed pensioen

Jij en je werkgever betalen iedere maand premie. Deze premie is lager dan het bedrag dat we uiteindelijk nodig hebben om alle pensioenen te kunnen betalen. We verdienen de rest van het geld dat we nodig hebben met onze beleggingen.

Beleggen levert meer op dan sparen

Beleggen levert op de lange termijn het meeste geld op. Meer dan sparen. Als we niet zouden beleggen, kreeg je minder pensioen of zou je meer premie moeten betalen voor hetzelfde pensioen.

Balans tussen rendement en risico

Beleggen brengt ook risico’s met zich mee. We zoeken de beste balans tussen rendement en risico. We hebben beleid om de belangrijkste risico’s te beheersen. En we houden rekening met risico's bij de inrichting van onze beleggingsportefeuille. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar de risicobereidheid van onze deelnemers. Bekijk de resultaten van het onderzoek.

We beleggen verantwoord

We vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in de manier waarop we beleggen. Dit komt naar voren in ons verantwoord beleggingsbeleid. De hoofdpunten uit dat beleid zijn:

  • uitsluiting; we beleggen niet in bepaalde bedrijven en landen. 
  • invloed; we gaan in gesprek met bedrijven waarin we beleggen. 
  • stemgedrag; we gebruiken actief ons stemrecht tijdens aandeelhoudersvergaderingen.

Duurzaamheidsinformatie

In overeenstemming met de wettelijke vereisten van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) verschaft pensioenfonds UWV duurzaamheidsinformatie aan zijn deelnemers over de pensioenregeling (het financiële product) en het pensioenfonds (de financiële instelling die het financiële product aanbiedt). U kunt deze informatie ook (gelaagd) teruglezen in de pensioen 1-2-3. 

Nóg meer weten? 

Lees meer over beleggen