Overslaan en naar inhoud gaan

Resultaat onderzoek 2020: waardering en tevredenheid toegenomen


Eind 2020 vroegen wij een groot deel van onze actieve deelnemers en gepensioneerden om hun mening over onze communicatie. We kregen ruim 3.400 reacties! Dat is bijna 30% meer dan de vorige keer. Dat is op zichzelf al een prachtige score. We nemen je mee in de resultaten van het onderzoek. 

We scoren beter

Actieve deelnemers geven onze communicatie een 7,3. In 2019 was dit nog een 7,1. Ook gepensioneerden zijn tevreden: zij geven ons een 7,6. Eerder was dit een 7,4. Dat is een mooi resultaat. Bovendien scoren we hoger op klantgerichtheid en deskundigheid.

2020 was, onder andere door corona, geen gemakkelijk jaar. Dat merkten we ook aan onze financiële situatie. Daarom zijn we extra blij om te zien dat het vertrouwen in ons groeit.

Je zou ons zelf ook kiezen

Stel, je mocht je eigen pensioenfonds kiezen. Ruim 60% van de actieve deelnemers geeft aan ook dan te kiezen voor pensioenfonds UWV. Voor gepensioneerden is dit ongeveer de helft.

Zo scoren onze communicatiemiddelen

Van al onze communicatiemiddelen vinden jullie een persoonlijke e-mail het prettigst. De website blijft onverminderd hoog scoren. 

De pensioenplanner is bij de actieve deelnemers minder bekend. Dat is jammer, want het is een handig hulpmiddel. De waardering voor de planner stijgt. Jullie vinden de planner duidelijker en begrijpelijker. 

Veel gepensioneerden kennen de website en zijn bekend met onze brieven. De bekendheid van ons Magazine Pensioen & U is licht gedaald: van 90% in 2019 naar 81% in 2020.

Er is ruimte voor verbetering 

Marcel Snijders is directeur van Pensioenfonds UWV. Hij reageert: “We zijn blij met de resultaten. Maar ik zie ook kansen om het nóg beter te doen. Die kansen nemen we mee in onze actieplannen.” 

Meer informatie

In de infographic vind je een samenvatting van de onderzoeksresultaten.

Deelnemers aan het onderzoek maakten kans op een Bol.com-bon. De winnaars hebben hun bon inmiddels ontvangen. Gefeliciteerd! 

Wil je volgende keer ook meedoen aan een onderzoek? Zorg dan dat je e-mailadres bij ons geregistreerd staat. Dit doe je door - met DigiD - in te loggen op de website.