Toine van der Stee nieuwe bestuursvoorzitter Pensioenfonds UWV

maandag, september 30, 2019

Hij volgt Frank van Galen op, die zijn functie neerlegt in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Van der Stee heeft brede ervaring op het gebied van pensioenen en vermogensbeheer.

Zo is Van der Stee (1956) sinds augustus 2005 algemeen directeur bij Blue Sky Group. Blue Sky Group is een onafhankelijke pensioenuitvoerder die pensioenfondsen ondersteunt op het gebied van pensioenservice, vermogensbeheer en bestuursondersteuning. Daarvoor had hij onder meer een directiefunctie bij Interpolis NV, werkte hij voor het Ministerie van Financiën en Robeco.

Marcel Snijders, directeur van het bestuursbureau van Pensioenfonds UWV: “We zijn heel blij met Toine als nieuwe voorzitter van het bestuur. Het is iemand van buiten UWV, een professional met een frisse kijk op de zaken. En bovendien met veel expertise op het gebied van pensioen. Die expertise kunnen we de komende tijd goed gebruiken, onder andere gezien het pensioenakkoord en de uitwerking daarvan in de nabije toekomst. We kijken er naar uit met hem samen te werken aan een goed pensioen voor alle (oud) UWV’ers.”

Van der Stee: "Ik ben blij dat ik als voorzitter kan bijdragen aan de pensioenen van de meer dan 50.000 deelnemers in Pensioenfonds UWV. Het is een solide fonds met een goed bestuur. Daarvoor wil ik me graag inzetten."

In een kort filmpje vertelt hij meer over zichzelf en het pensioenfonds. Hij gaat ook in op onze slechte financiële situatie waardoor we de pensioenen misschien moeten verlagen.

Bekijk het filmpje

Hoi